X

Artık Seni Sevmiyorum

Artık Seni Sevmiyorum

Artık Seni Sevmiyorum, bir aşığın kalbini en çok acıtacak cümledir. Karşısındaki için atan kalbin ortasından yarıp geçer. Bıraktığı acı sonsuza kadar dinmeyecekmiş gibi gelir insana. Bir işe yaramayan “Artık” paçavra gibi hissedersin. Tek bir yazıyla senin bu duygularından tamamen kurtulmanı sağlayamam, ama bir parça olsun yüreğine su serpip daha doğru düşünmeni sağlayabilirim. Eşinin ya da sevgilinin sana geri dönmesi için neler yapılması gerektiğinden bahsederek aranızda kalıcı bir ilişki kurulmasına yardımcı olabilirsem inan bana benden mutlusu olamaz.

Önce seni içinde bulunduğun durumdan bir parça olsun çıkarmam gerekiyor. Hedefimizi unutmadan üzerindeki kara bulutları dağıtmamız gerekiyor. Bir an için tüm düşüncelerinden uzaklaş ve ilk buluşmanıza geri git. İkinizin de deli gibi aşık olduğu o günlere geri dön. Bu anı hatırlayabiliyor musun? Evet dediğini duyar gibiyim. Bu oldukça iyi bir haber. Çünkü, terk edilmiş ya da umutsuzluğa kapılmış bile olsan onu geri kazanma şansın olabilir.

Evlilik Danışmanlarına Alternatif Çözüm

Biliyorum ki büyük ihtimalle eşin ya da sen evlilik danışmanlarına gitmek istemiyorsunuz (-istemeyeceksiniz-). Çoğu insan, danışman bile olsa tanımadığı bir insana sorunlarını anlatmak istemiyor.

1230 evli çift üzerinde yapılan bir araştırmada çiftlere Evlilik danışmanına gidip gitmeyecekleri sorulmuş.

  • %40’lık bir kesim evlilik danışmanına gitmeyi red etmiş.
  • %54’lük bir kesim birlikte evlilik danışmanına gittiklerini çok kısa bir süre ilişkilerinin normalleştiğini ama hemen ardından ilişkinin eskisinden de kötü olduğunu bildirmişler.
  • İşin en cesret kırıcı istatistiği ise %36 oranındaki bir kesimin danışmanlık hizmetlerinden hiçbir fayda sağlamadıklarını belirtmiş olmalarıdır.
  • Geri ye kalan %9.4’lük kesim  ise danışmanın yardımcı olduğunu bildirmişler.

Eşin evlilik danışmanına gitmeyi kabul etmez ya da işe yaramazsa ne yapmak gerekiyor?

Kendi Başına Evliliğini Kurtarmak

İş başa düştü!!! Danışmanların verdiği desteğin aksine kendi çabalarıyla tekrar ayağa kalkan evliliklerin bir daha yıkılma oranı oldukça düşük gözüküyor. Karşılıklı emek, sevgi, yardımlaşma kaybolan duyguları ve  sönmeye yüz tutmuş aşkları bir daha sönmemek üzere canlandırıyor.

Evliliği kurtarmanın yolları araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Aslına bakarsan kimse elindeki sihirli bir değnekle evlilikleri kurtarmıyor. Evliliklerin nasıl kurtarabileceğini gösteriyor. Her ilişki kendi dinamiklerini barındırır. Sabit bir reçete bu nedenle oluşturulamıyor ama ilişkinin temelleri ve dayanak noktaları bellidir. Amaç bu temelleri güçlendirmek ve zaman içinde yok olanları yeniden oluşturmaktır.

Profesyonel anlamda Evlilik danışmanlığı yapan uzmanların saatlik ücretleri bile 4 ya da 5. seanstan sonra çiftler arasında kavga sebebidir. Yaklaşık 200 – 300 TL arasında olan bu ücretler 1500 TL’nin üzerine çıkmaya başladığında ayrı bir tartışma ve çatışma sebebi olmaya başlar. Bu nedenle “Kocanın Kalbine Gir” e-kitabı güzel bir alternatif olarak gözüküyor. Kocanın Kalbine Gir e-kitabını indirmek için buraya incelemek için buraya tıklayın…

Kendi evlilik sorunlarınızı tespit etmene yardımcı olacak ve çözümler sunacak bu kitap pek çok umutsuz çifte ilham olmuştur. Evliliğini ve dinamiklerini senden iyi bilen kimse olamaz. Ümitsizliğe kapılmadan ve iş işten geçmeden önce harekete geçmelisin.

Öncelikli olarak umutsuzluğunu üzerinden atmalısın. Ayrılma noktasına gelmiş pekçok çiftin eskisinden daha mutlu bir şekilde bir araya geldiklerini görmüşsündür. Sorunları çözmek için anlaman gereken bazı durumlar var.

  1. Eşinin ne düşündüğünü anlamak
    Bir konu hakkında tam olarak ne düşündüğünü anlamak, sorunu tespit etmek ve çözmenin ilk adımıdır.
  2. Eşinle kavga etmeden nasıl konuşabileceğini öğrenmelisin.
    Ne düşündüğünü anlamak için sağlıklı bir biçimde konuşabilmelisiniz. Kavga halinde konuşmanın sana hiçbir faydası olmayacaktır.
  3. Öfkeyi ortadan kaldırmak
    Kavga etmemek için önce öfkeyi ve asabiyeti ortadan kaldırmak gerekir.
  4. Evliliği kurtarmak için işbirliği yapmak
    Kavga ve öfke halindeki bir ilişyi kim kurtarmak ister? Eşinin de bu ilişkiyi kurtarmak istemesini sağlamalısın.
  5. Açık ve Dürüst olmak
    Tüm dış etkenlerden arındırılmış, açık, dürüst bir dialog işbirliğini güçlendirecektir.
  6. İlişkiyi ısıtmak ve alevlendirmek
    Kurtarılacak bir şeyler olduğuna ikna etmek ilişkinin tekrar alevlenmesine yardımcı olacaktır.
  7. Sadakat, Samimiyet ve Umut
    Kaybolan duyguların canlanışı beraberinde ilişkinin diğer dinamiklerini de ayağa kaldıracaktır.

Evliliği Kurtarmak için Ne Yapmak Gerekir?

Nelerin Yanlış Gittiğini Tespit Edin

Sorunları yaratan “Evlilik” değildir. Sorunları yaratan “Evlilik” çatısı altında buluşanlar yani eşlerdir. Evlilik kavramı tek başına sorun oluşturmaya yetecek güce sahip değildir. Öncelikli olarak sorunların ne olduğunu tespit etmeye çalışın. Bunu yaparken de dürüst olun. Artık seni sevmiyorum diyen eşlerin tekrar bir araya gelebildiğini unutmayın. Ancak herşeyden önemlisi bunu gerçekten isteyip istemediğinizi kendinize sorun…

Benzer Konular:

Halime: