X

Aşk Acısı Nasıl Unutulur?

Aşk Acısı Nasıl Unutulur?

Bazen Eski Sevgiliyi Yeniden Kazanmak istersiniz, fakat başaramazsınız. “Aşk Acısı Nasıl Unutulur?” diye kendinize ve arkadaşlarınıza sorarsınız. O zaman ‘Eski Sevgili’yi Tamamen Unutmak Stratejisi’ne geçersiniz. Bu yüzden ‘Eski Sevgili’nizden ayrıldıktan sonra, Beden Dilinizi geliştirin, kendi kişisel alanınızı güçlendirin ve koruyun.

Aşk Acısından Kurtulmak için öncelikle bunlar gereklidir. Eğer ‘Eski Sevgili’niz geçmişte sizin hayatınızda anahtar bir rol oynadıysa, ilk günlerde ayrılık sizde şok etkisi yaratabilir. Bu normaldir, şaşırmayın.

“Aşk Acısı Nasıl Unutulur?” konusu ile ilgili aşağıdaki notlar size yardımcı olacak.

Ayrılığı Kabullenin: Jiddu Krishnamurti’nin deyişiyle, ‘Olan’ı hayalsiz ve düşüncesiz bir farkındalık ile izlemek, size sorunlarınızdan kurtulmak için bir fırsat sunmaktadır. Başka bir deyişle, buna ‘Olan’ı kabullenmek diyebiliriz. Yani ‘Olan’a direnç göstermemek. Hayatı bütünüyle kabullenmek.

Ayrılık’ı kabullenmek de böyledir.

Hayal Edin: Bazı kadınların kafalarında hoşlandıkları erkek tipi ile ilgili bir hayal oluşmaktadır. Ve sonra hayatlarının bazen erken dönemlerinde, bazen geç dönemlerinde hayallerindeki bu erkek ile karşılaşmaktadırlar. Birçok kadın Tanrı’ya ya da Evren’e kendisine gönlüne göre bir erkek versin diye dua eder. “Beni sevsin, beni anlasın, bana iyi davransın” diye dua eder.

İnsan zihnindeki enerji, yaratıcı bir enerjidir. Kadının duaları bu yaratıcı enerjiyi harekete geçirdiğinde, muhtemelen bazı potansiyel adaylarla karşılaşacaktır.

Hissedin: Hisler, Duygusal Yaraları İyileştirmek sürecinin önemli bir kısmını oluşturur. Aşk Acısından Kurtulmak için hislerinizi açığa vurun. Eğer üzüntünüz var ise üzülün. Ayrılık sonrası dönemde eğer öfkeliyseniz, sinirlenin. Eğer hayalkırıklığına uğradıysanız bunu ifade edin. Bu hislerinizi dünya ile paylaşın. O anda ‘Olan’ ne ise onu hissedin. ‘Olan’ı algılamaktan korkmayın ve kaçınmayın.

Ayrılık sonrası dönemde duygularınızı bastırmayın. Unutmayın ki, duygularınızı ne kadar çok bastırırsanız, ileride bir gün o kadar fazla şiddetle açığa çıkacaklardır. Zihninizi bir nehir gibi düşünün. Yüzeydeki ağaç parçalarına benzeyen duygular ve düşüncelerin akıp gidişlerine izin verin.

 

“Aşk Acısı Nasıl Unutulur?”, diye düşünüyorsanız, üzüntülü olduğunuz zamanlarda şunu unutmayın ki, üzüntü yirmi dört saat sürmek zorunda değildir. Beş on dakika üzülün. Sonra bırakın, üzüntü geçsin gitsin. Meditasyon Eğitimleri alarak dikkatinizi yönlendirmeği öğrenin. NLP, Duygusal Zekâ ve Yaşam Koçluğu Eğitimleri alarak var olan ruh halinden arzu ettiğiniz ruh haline geçmeği öğrenin.

Psişenizi Besleyin: “Aşk Acısı Nasıl Unutulur?” diye soruyorsanız, Ayrılık Acısı’nı, Aşk Acısı’nı, üzüntüyü, yalnızlığı hissederek yaşadığınız anlardan sonra, psişenizi besleyecek şeyler yaparak kendinizi ödüllendirin. İnsanın zaman zaman psişesini besleyişi, Aşk Acısından Kurtulmak sürecinin önemli bir kısmıdır. Kendinize özen göstermeği öğrenin. Kendinizi güçlendirmeği öğrenin. Ayrılık sonrası dönemde, psişik kanamalı insanlar ile birlikte olmak yerine, psişik kaynak olan insanlarla birlikte olmağa çalışın.

Sevdiğiniz bir insan ile olan ilişkiniz sona erdiğinde, nefsiniz ile başbaşa kalırsınız. Böyle anlarda kendinizi daha iyi çözümleyebilirsiniz. Olayları ve olaylara verdiğiniz tepkileri daha iyi değerlendirebilirsiniz. Ayrılık olayı ile ilgili tepkileriniz sizin Algı Filitreleriniz ile bağlantılıdır. Negatif duygusal tepkilerinizden kurtuldukça, psişenizin daha iyi beslendiğini göreceksiniz.

Dua Edin: Dualar onaylayış cümleleridir. İnsanın kendi şuur altına yüklediği programlardır. İnsanın kendisi ile dost oluşuna hizmet eder.

“Aşk Acısı Nasıl Unutulur?” diye soruyorsanız, kendi onaylayış cümlelerinizi oluşturun ve her gün kullanın.

İnsanın ağzından çıkan sözler, onun kaderini etkiler. İyi sözler iyi bir kader, kötü sözler kötü bir kader üretir. Bir kahine gidip onu dinleyeceğinize ağzınızdan çıkan sözleri dinleyin. Aşk Açısından Kurtulmak için ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin.

Paylaşın: Kalp kırıklığı yaşayan bir insanın en büyük ihtiyacı, yaşadıklarını paylaşabileceği güvendiği bir dostunun var oluşudur. Böyle bir dostunuz yoksa, kendinize bir Yaşam Koçu bulun.

Hepimizin kendimizi desteklemekte zorlandığımız anlar olabilir. Böyle anlarda, en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, güçlü ve güvenilir bir dostun desteğidir. “Aşk Acısı Nasıl Unutulur?” diye soruyorsanız, Aşk Acısından Kurtulmak istiyorsanız, sadece böyle bir dostun ‘presence’si ya da huzurunda olmak bile, bizi bir anda rahatlatabilir. Onun kaynak dolu güçlü ve olumlu ruh hali bir anda bizi kaplayabilir. Böyle anlarda bazen konuşmak istediğimiz şeyleri bile unuturuz. Sorunlarımızı unuturuz. Dostun karizmasının etkisi altındayızdır. Ruhsal bir şemsiye altında olmak gibi.

Beden Dili, NLP ve Yaşam Koçluğu Eğitmeni Ahmet Yusuf Özbilen ile Meditasyon ve NLP Eğitmeni Cengiz Erengil’in hazırladığı “Sözel Olmayan İletişim/Beden Dili”“Eski Sevgiliyi Yeniden Kazanmak” ve “Aşk Acısından Kurtulmak/Duygusal Yaraları İyileştirmek” adlı e-kitaplar, “Aşk Acısı” ya da “Ayrılık Acısı” çeken genç kızların sorularını yanıtlamakta ve onlara daha kaliteli ilişkiler kurabilmek için, kendilerini nasıl güçlendirebileceklerinin yollarını öğretmektedirler.

Benzer Konular:

Ahmet Özbilen-Cengiz Erengil:

Yorumlar (1)

  • Merhabalar aşk acısı için verdiğiniz bilgiler gerçekten çok değerli. Çok teşekkür ederim.