X

Aşk Acısından Kurtulmak – Verdiğiniz Kararı Uygulamak

Aşk Acısından Kurtulmak – Verdiğiniz Kararı Uygulamak

“Aşk Acısından Kurtulmak-Verdiğiniz Kararı Uygulamak” adlı bu yazı, “Aşk Acısından Kurtulmak-Ayrılık Acısından Nasıl Kurtulabiliriz?” adlı yazının devamı niteliğindedir.

Ayrılık, taraflardan en az birinin artık birlikte yürümek istemeyişidir. Bir ilişki sona erdiğinde, insan yoğun bir baş ağrısı ve stres ile dolu bir dönem’e girebilir. Eğer Aşk Acısından Kurtulmak için, size yardım edecek ve bu konuda size yeni bakış açıları kazandıracak birini arıyorsanız, doğru sayfadasınız. Aşağıdaki satırlar size yardımcı olacaktır.

Ayrılık ve Aşk Acısından Kurtulmak

Eski dostlarınızla vakit geçirin, onlarla konuşun. Sizi seven insanlarla birlikte olun. Yanlarındayken kendinizi iyi hissettiğiniz insanlar ile birlikte olun. Size yardım etmekten hoşlanan insanlar ile birlikte olun. Sevgi dolu, şefkatli, merhametli ve destekleyici dostlarınızla ve aileleri ile birlikte olun. Kendinizi  değerli bir insan olarak görmek konusunda size yardımcı olacağına inandığınız insanlarla birlikte olun. Size değer veren insanlarla birlikte olun. O zaman Aşk Acısından Kurtulmak istediğinizde, sağlam bir şekilde ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz. Ve içinizdeki güç merkezine odaklanabilirsiniz.  

 

Duygularınızı, arzularınızı ve düşüncelerinizi notlar şeklinde yazın ya da şiir olarak yazmağa çalışın. En önemli şey sizin samimi ve dürüst oluşunuzdur. Kendinize editörlük yapmayın. Aceleyle yazılan samimi yazılarda, bazen bir anda kapalı alanların örtüsü kalkar ve sezgi devreye girer. Davranışlarınızı yönlendiren kalıpları açık bir şekilde görebilirsiniz. Ayrılık yasını ya da matemini tuttuğunuz dönem bittikten sonra, yazdıklarınızı okuduğunuzda, sizin için çok değerli olan yaşam dersleriyle karşılaşabilirsiniz. Sadece deneyimlerinizi yazın. Her ilişki size kendinizle ilgili olan ve daha önce farkında olmadığınız bir şeyleri görmenizi sağlayabilir. Bu yüzden bir ilişkinin sona erişi, hiçbir zaman başarısızlık ile sonuçlanmaz. Aşk Acısından Kurtulmak isteseniz de, “ayrılık” başarısızlık sayılmaz. Her ilişkiden kendiniz ile ilgili bir şeyler öğrenebilirsiniz ve sonra kendinizi geliştirebilirsiniz. Kendinize ait bir Kişisel Gelişim Planı oluşturabilirsiniz. Bitmiş ilişkiler bile sizin hayat yolculuğunuzun bir parçasıdır.

Ayrılık sonrası verdiğiniz kararı kendinize hatırlatan notlar yazın. Eski Sevgilinizi unutmak için size yardımcı olacak üçkağıtlardan biri de, Eski Sevgilinizin neden size göre olmadığı ile ilgili sebepleri kağıtlara yazışınızdır. Gerekirse acımasız davranın, fakat açık bir ifade kullanın. Şimdi yapmakta olduğunuz çalışma bağışlamak ile ilgili bir çalışma değildir. Şu anda yapmakta olduğunuz şey, kendiniz için bir resim oluşturmaktır. Kafanız karıştığında, bu resmi hatırlamak, ihtiyacınız olan duygusal tepkiyi sağlayacaktır. Aşk Acısından Kurtulmak isterken, eğer zayıf bir anınızda, inleyerek Eski Sevgilinizi özlediğiniz bir durumda bulursanız kendinizi ve hemen onu telefonla aramak gibi bir düşünceye kapılırsanız, işte böyle anlarda, hazırladığınız bu listeyi elinize alın ve baştan sona kadar birkaç kez okuyun. Sonra kendinize şöyle söyleyin: “İşte olan bitenin hakikati bu. Niçin tekrar geri dönüp başımı derde sokayım?” Eğer düşük özdeğer tuzağına yakalanırsanız, kendinizin zaten daha iyi bir ilişkiyi hak etmediğinizi düşünmeye başlarsınız. Böyle bir olay sizin bir arkadaşınızın başına gelseydi, muhtemelen ona şöyle bir şey söyleyecektiniz: “O ilişkiden sana hayır gelmeyeceği belliydi. Kaçabileceğin kadar uzağa kaç.” Böyle bir cümleyi evinizin kapısının arkasına da asabilirsiniz.   

Raflardaki eskileri atın, yenileri koyun. Her ayrılık yeni bir başlangıcın işareti  olabilir. Dolayısıyla ‘Kişisel Alanınızı temizleyin ve yeniden düzenleyin. Hislerinizi tazeleyin. Yeni şeyler için hazırlık yapın. Evinizin eski eşyalarla dolu ve dağınık oluşu, zihninizin de eski şeylerle dolu ve karışık olduğunun bir işareti olabilir. Bunlar karışıklığa ve depresyona yol açar. Stres düzeyinizi yükseltir. Kişisel alanınızı düzenleyip, eski eşyaları atıp yerine yenilerini koyarsanız, bu sizin acılar ve üzüntüler döngüsünden kurtuluşunuza yardımcı olacaktır. Yaşamınızı daha iyi bir yaşam haline getirmek için, tasarımlar yapın. Bu tasarımlar ile meşgul olun. Aşk Acısından Kurtulmak için, zihninizi bu tasarımlar ile meşgul edin. Odanızı temizleyin. Duvara bazı yeni posterler asın. Kendinize yeni CD’ler satın alın.

Beden Dili, NLP ve Yaşam Koçluğu Eğitmeni Ahmet Yusuf Özbilen ile Meditasyon ve NLP Eğitmeni Cengiz Erengil’in hazırladığı “Sözel Olmayan İletişim/Beden Dili”“Eski Sevgiliyi Yeniden Kazanmak” ve “Aşk Acısından Kurtulmak/Duygusal Yaraları İyileştirmek” adlı e-kitaplar, “Aşk Acısı” ya da “Ayrılık Acısı” çeken genç kızların sorularını yanıtlamakta ve onlara daha kaliteli ilişkiler kurabilmek için, kendilerini nasıl güçlendirebileceklerinin yollarını öğretmektedirler.

Benzer Konular:

Ahmet Özbilen-Cengiz Erengil: