X

İlk tanışma (devamı)

İlk tanışma

Kızlarla ilk tanışma yazımın ilk bölümünde 5 tavsiyeye yer vermiştim. Yazıma kaldığım yerden devam ediyorum. İlk tanışma birinci bölümü okumadıysanız önce onu okumanızı tavsiye ederim. Buraya tıklayarak yazının birinci bölümüne ulaşabilirsiniz.

Kızla ilk tanışma 10 tavsiye

6. İyi bir dinleyici olmak
“kızla ilk tanışmada” ve insanlar arası iletişimde, yapılan en önemli hatalardan biri “sürekli konuşmak ve kendinden bahsetmektir”. Evet zamanı geldiğinde kendinden bahsedeceksin. Sır saklıyormuş ya da kendine güvenmiyormuş gibi sessiz dur demiyorum. Ama o konuşurken onu dinlemelisin. Anladığını belli etmeli ve kurduğu cümlelerdeki duygularını anlamalısın. Bu bir “sıra sende” oyunu değil. Onun kurduğu cümlelerin hemen ardından “Ben şöyleyim ben böyleyim demektense”  onun söylediklerine değer verdiğini göstermelisin.

kızla ilk buluşmada neler yapılır

7. Arkadaşları hakkında konuşmak
Ona arkadaşlarını sorabilirsin. Ortak arkadaşlarınız varsa, bu daha da güzel olur. Etrafındaki arkadaşlarından bahsetmek onu rahatlatacaktır. Nasıl vakit geçirdiklerini, birlikte neler yaptıklarını öğrenin. Sosyal çevresi hakkında fikir edinmen, ileride işine yarayacaktır. Sınırı aşmayın. Ortak arkadaşlar daha sonra ilişkinizin ilerlemesine katkı sağlayacaklardır. Kalabalık organizasyonlar, buluşmak için ideal ortamlardır. Bu sayede daha sonra birlikte başbaşa bir şeyler yapmak için fırsat yaratacaktır. Burada önemli olan nokta, doğrudan söylemen gerekenleri senin söylemen. Arkadaşlar arasında laf taşıyarak iletişim kurmaya çalışma. Senin söylediklerin arkadaşlar tarafından aktarılırken farklı yorumlanır ve hiç istemediğin sonuçlar doğurabilir.

8. Boş zaman aktiviteleri
İnsanları tanımanın etkili yollarından bir tanesidir. Klasik olarak sormamaya çalış. “Ne tür müziklerden hoşlanıyorsun?” diye sormak yerine yaratıcı olmaya çalış. Dans, korku tüneli, spor vb.  aktiviteler hakkında neler düşündüğünü öğrenmeye çalış. Eğer soracaksan ve gerçekten ilgileniyorsan; “Pul koleksiyonu” gibi ciddi fakat bir o kadar da yanlış anlaşılabilecek hobileri karşındaki tartarak doğru zamanda sormalısın. Niyetin tamamen yanlış anlaşılabilir.

9. Hafta sonu planları
Bu konuşmaların sonunda onun kişiliği ve karakteri ile ilgili genel bilgiler toplamış olursun. Onu tekrar görmek için hafta sonu planları ortaya atılabilir. Akıl oyunları size komik gelebilir. Ancak kızlar bizim düşündüğümüzden farklı düşünüyorlar. Hafta sonu buluşmak istediğini doğrudan söyleme. Konuşmalarında onun kafasında önce bu soru işaretini oluşturmalısın “Hafta sonu benimle buluşmak mı ? istiyor”

10. Genel tavırlar
Tüm bu konuşmalar sırasında kendi vücut diline ve karşındakinin davranışlarına dikkat etmelisin. Pozitif bir hava olup olmadığını ölçmelisin. Konuşmalar sırasında gelecekle ilgili planlarda mesajlar olup olmadığını iyi tartmalısın. Baskıcı ve ısrarcı olmamalısın. Sıkıldığını hissettiğin konuları değiştirmeli ama kendini de yanlış tanıtmamalısın.

İlk tanışma son hatırlatma

Burada bahsedilenler genellenmiş durumlardır. Kişisel özellikler farklı davranmanı gerektirebilir. Soru sormak önemlidir. Ama esas önemli olan “Cevapları dinlemektir”. Gergin olmayın. Gerginlik kendini doğru ifade etmeni engelleyecektir. Kızlarla ilk tanışmadan sonra onların akıllarında iyi ve güzel hatırlanmak isteriz. İlk tanışmada bunu sağlayabilmek için rahat olmalı ve sende eğlenmelisin.

İlk tanışma ve çekici olmak ile ilgili hazırlanmış eğitim setini buradan indirebilirsin.

Benzer Konular:

sevgiliyi geri kazanma: