X

Uzak Mesafe İlişkisi – Destroy The Distance Review

Uzak Mesafe İlişkisi – Destroy The Distance

Uzak Mesafe İlişkisi zordur. Bu konu hakkındaki düşüncelerime geçmeden önce yurt dışında oldukça rağbet gören ve satılan bir e-kitaptan bahsetmek istiyorum. Adam Rabin’e ait “Destroy The Distance” isimli e-kitap ingilizcesi olanlar için harika bir kaynak. İnceleme yazısını Destroy The Distance Review linkine tıklayarak okuyabilirsiniz.

Modern çağda hepimiz meşgulüz, hepimizin iş hayatı, okul hayatı ve bunlara bağlı olara planlarımız var. Bu koşuşturmanın arasında Aşkın ne zaman ve nerede karşımıza çıkacağını asla bilemeyiz. Gitiğimiz bir iş gezisinde, eğitim için gittiğimiz başka bir ilde ya da ülkede, bir akrabamızı ziyarete gittiğimizde, tatilde ya da sosyal ağlarda vakit geçirirken birisine aşık olabiliriz. Aşık olurken, o kısa sayılabilecek  süre içerisinde Uzak Mesafe İlişkisi zor mu? Kolay mı? Düşünmeyiz, düşünemeyiz her şey çok ani gelişir ve aşık oluruz. Yaşadığımız yere geri döndüğümüzde stres başlar. Çünkü; bence stres “olmak istediğin yerde olamamak” demektir.

  • Hava çok güzelken ofiste oturmak
  • Sınava hazır değilken, sınav salonunda bulunmak
  • Aşık olduğun insan başka bir şehirdeyken, başka bir coğrafyada bulunmak.

Uzak Mesafe İlişkisi ve Zorlukları

“Uzak Mesafe İlişkisi” çok kırılgan ve etkilendiği pek çok faktör olması nedeniyle zordur. Bu tür bir ilişkiyi sağlıklı ve sağlam bir şekilde yürütmek için planlama önemli bir rol oynar. Farklı coğrafyalar, aradaki mesafe, anlık duygusal gelişimler ve stres Uzak Mesafe İlişkisinin başarılı olmasının önündeki en büyük fengeller olarak karşımıza çıkıyor. Herhangi bir arkadaşınızdan bu konuda yardım almak iyi bir fikir olabilir. Ancak bu konu hakkında bir uzmandan yardım almak en akılcı seçenektir. Adam Rabin’in Destroy The Distance e-kitabı bu uzman yardımına bir örnek olarak verilebilir.

Adam Rabin – Destroy The Distance E-book inceleme

Adam Rabin Amerikalı bir ilişki uzmanıdır. Uzak Mesafe İlişkileri, Sevgiliye gönderilebilecek SMS mesajları vb. gibi konularda uzun süre araştırma yapmış ve başarılı olabilmek için neler yapılması gerektiğini bir e-kitap altında toplamıştır. Amerikalıların en sevdiği ürün gruplarından biri de “Self Help” kategorisidir. Bu alanda pek çok girişimci farklı konularda kitaplar çıkarmışlardır. “Destroy The Distance”  sağlam, uzun süreli ve kalıcı bir Uzak Mesafeli İlişkinin nasıl kurulabileceğini öğreten bir e-kitap. İngilizcesi olanlar için son derece faydalı olacağını düşünüyorum. Kitabın bazı bölümleri Amerika’da yaşayanlara uygun olarak hazırlanmış. Örneğin; Farklı iki şehirde yaşayanlar için uygun buluşma noktaları ve maliyetleri, iletişim harcamalarının nasıl optimize edileceği gibi konular tamamen A.B.D coğrafyası ve şartları göz önüne alınarak hazırlanmış. Ancak bunlara bakarak bulunduğunuz yer ile ilgili kendi çalışmalarınızı yapabilirsiniz. Diğer konular ise evrensel bir konuyu incelediğinden tüm dünya üzerinde yaşanan  kadın-erkek uzak mesafe ilişkileri için uygulanabiliyor.

Kitap size doğrudan “Şunu yapma” “bunu yapma” gibi direktifler vermiyor. Bunun yerine en çok yapılan hataları ve ilişkiyi sürdürebilmek için yapılması gerekenleri ortaya koyarak kendinizi eğitmenizi ve sağlıklı bir uzak mesafe ilişkisi yürütmenizi sağlıyor. Verilen yöntemler ve bence “SIR” olarak nitelendirilebilecek bilgiler sayesinde ilişkinizi sürekli olarak sıcak ve taze tutmanızı sağlıyor.

Aldatılmak ve Uzak Mesafe İlişkisi

Uzak ya da yakın. Tüm ilişkilerin içindeki korkulu rüyadır “Aldatılmak”. Mesafeler uzayıp, araya zaman girdiğinde hasret ve kavuşamamak sıkıntısı kafaları daha da fazla kurcalamaya başlar. Ses tonundaki en ufacık bir değişiklik, internet üzerinde görüşürken fark edilen küçük bir yeni jest ya da SMS’teki bir cümle aldatılma korkusu tohumları ekebilir ya da var olanları güçlendirebilir. Uzak Mesafeli İlişkinin doğasından dolayı arada kilometreler vardır. Yakınında olamamak yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü, karşındaki kişinin yakınındaki bir kişiye ilgi duyduğu şüphesini de arttırır ve güvensizlikler başlar. Sevgilinin, kontrol dışında olması tam bir huzursuzluk kaynağıdır. Destroy The Distance kitabında aldatılmak korkusu ile baş edebilmek  ve aldatılmanın  önüne geçmek için yapılması gerekenlerle ilgili çok değerli bilgiler verilmiş.

Uzak Mesafe İlişkisinin Avantajları

İçinde bulunduğunuz durumdan olumlu sonuçlar çıkartarak kendiniz ve partneriniz üzerindeki baskıyı azaltabilirsiniz. Bunu yaparken tamamen kör olun hiçbir şeyi görmeyin demek istemiyorum. Demek istediğim gereksiz kumkumalar ve kurgular ile işinizi zorlaştırmayın. “Uzak Mesafe ilişkisinin” size kazandırdığı avantajları düşünün;

  • Başka bir şehiri ziyaret etme fırsatı. Zaman zaman hepimiz bulunduğumuz şehirden ve ortamdan kaçmak isteriz. Hele bir de bunu sevdiğimiz insanı görmek için yapıyorsak daha da anlamlı bir hale gelir.
  • Kendinize inanmak için iyi bir fırsattır.
  • Çoğu çiftin yakındığı “Kendime Vakit Ayıramıyorum” cümlesini kurma ihtimaliniz azalır. Aslında tüm ilişkilerde çiftlerin kendilerine vakit ayırması ilişkiyi boğmanın önüne geçer. Ama genellikle yakın mesafeli ilişkilerde bu yapılamaz.
  • İletişim Güçlenir. Komik ama gerçek. Çifler genellikle konuşurlarken birbirlerini dinlemezler. Ortak olan konular haricinde çoğunlukla pasif dinleyici konumuna geçerler. “evet” ,”hı hı”, “tamam” gibi kelimeler sıklıkla kullanılır. Uzak Mesafeli İlişkide ise telefon konuşmalarının haricinde gönderilen mailler ve smsler daha bir dikkatli okunur. Daha bir özenle cevaplanır. Çiftler birbirlerini daha çok dinlerler ve tanıma fırsatı bulurlar.
  • Dış görünüş geri planda kalabilir. Zaman zaman hepimiz tembellik yapmak isteriz.  Uzak Mesafeli İlişkilerde her an görüntülü sohbet gerçekleştirmediğin ve yüz yüze görüşemediğin için saçının her zaman fönlü yada jöleli olmasına gerek yok. Sarımsaklı bir mantı yiyerek dişlerini fırçalamadan ve nane çiğnemeden kahkaha atabilir ya da derin nefes alıp verebilirsin. Bu onu rahatsız etmeyecektir.

İngilizcesi olanlar Uzak Mesafe İlişkisi ile ilgili daha detaylı bilgilere ve Destroy The Distance Review için buraya tıklayabilir.

Benzer Konular:

Halime:
Benzer yazılar